De verschillen tussen een maatwerk website en een kant-en-klare website

Een goede website is essentieel voor uw bedrijf, het is nou eenmaal uw online visitekaartje. Een goede website helpt bij het vergroten van uw online vindbaarheid en zorgt er ook voor dat klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Bij het maken van een website zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Kiest u bijvoorbeeld voor een website waarmee u snel en gemakkelijk online zichtbaar bent of voor een website die u helemaal naar wens kunt inrichten? Hieronder zullen we de voor- en nadelen van kant-en-klare websites en maatwerk websites beschrijven. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen voor uw eigen website.

De voor- en nadelen van een kant-en-klare website

Een kant-en-klare website is een website die snel in gebruik kan worden genomen. Dit komt doordat kant-en-klare websites gebruik maken van vaste templates, waarin u slechts minimale aanpassingen kunt doen. Er zijn online veel verschillende templates beschikbaar. De kans is dus groot dat er ook één is die aansluit op de huisstijl van uw bedrijf. U kunt hierdoor gemakkelijk en goedkoop een eigen website maken. Het nadeel van een kant-en-klare website is dat u niet alles kunt aanpassen. Mocht u het niet erg vinden om gelimiteerde (of in sommige gevallen zelfs géén) aanpassingsopties te hebben, dan kan een kant-en-klare website een goede keuze voor uw bedrijf zijn.

De voor- en nadelen van een maatwerk website

Een maatwerk website is een website die van begin tot eind volledig op basis van uw wensen is ontwikkeld. Het voordeel van een maatwerk website is dat u zelf het gehele design en de functionaliteiten kunt bepalen. Een maatwerk website zal veel persoonlijker zijn dan een kant-en-klare website en zal perfect bij uw bedrijf en doelgroep aansluiten. De nadelen van een maatwerk zijn de hogere kosten en de langere ontwikkelingstijd. Deze nadelen zijn in bepaalde gevallen weg te strepen tegen de voordelen. Een maatwerk website kan gezien worden als een investering die u later terugverdient, doordat u een website krijgt die perfect bij uw bedrijf en doelgroep past.

Een websitebouwer inhuren

Of u nou voor een kant-en-klare website of een maatwerk website kiest, het inschakelen van een internetbedrijf is altijd een goed idee. Een goede websitebouwer kan u helpen door u het gehele ontwikkelingsproces uit handen te nemen. Het fijne van samenwerken met een websitebouwer is dat u volledig ontzorgd wordt en dat u zelf veel zaken betreft uw website kunt bepalen. Hierdoor creëert u een perfect online visitekaartje voor uw bedrijf.

Welke soort website past het beste bij uw bedrijf?

Voordat u uw eigen website gaat ontwikkelen, is het belangrijk om na te denken wat u nu en in de toekomst met uw website wilt doen. Wilt u een uitgebreide website met veel verschillende opties, dan kunt u het beste voor een maatwerk website kiezen. Gaat uw voorkeur uit naar een website die snel online is en die een minder grote investering vereist? Dan kunt u het beste voor een kant-en-klare website kiezen. Waar u uiteindelijk ook voor kiest, zorg er voor dat de website past bij uw persoonlijke wensen en het doel bereikt waarvoor u de website wilt gebruiken.

Op August 2, 2022