Waarom een rensair Luchtreiniger

Mobiele Luchtreinigers

Sinds de pandemie wordt er ( veel ) meer aandacht aan luchtreiniging gegeven. De verspreiding van het Covid virus door aerosolen ( zwevende druppeltjes ) werd in de begin fase van de Covid pandemie enorm onderschat ook door het RIVM. Het tegendeel bleek waar te zijn. Verspreiding van aerosolen met het Covid virus is in grote mate verantwoordelijk voor het infecteren ( super-spreader ) van anderen.

Wat kunnen we tegen deze verspreiding van aerosolen doen. Professor Bert Blocken van de TUE Eindhoven en Universiteit Leuven is een autoriteit op dit gebied en heeft veel onderzoek gedaan. Hij adviseert naast een goede ventilatie ( HVAC ) ook de lucht een aantal keer per uur door een gekwalificeerde luchtreiniger te laten verversen.

We verblijven met zijn allen gemiddeld ca. 90 % van onze tijd in een binnenlucht omgeving die vaak niet voldoende geventileerd is en waarbij de lucht niet of nauwelijks gereinigd wordt. Ieder kent het fenomeen van de klassen op school. Een leerling is ziek en infecteert vervolgens klasgenoten die weer hun ouders en andere familieleden infecteren. Een persoon die ziek is met grote gevolgen inclusief ziekteverzuim van ouders en leraar.

Door de lucht in binnenruimtes regelmatig te reinigen met een goede en geteste luchtreiniger die ook voldoende capaciteit heeft worden de virussen, bacteriën, pollen voor 99.97 % uit de lucht gefilterd en geëlimineerd. Een investering die bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

De herfst en winter 2022 komen er weer snel aan. Zorg dat u tijdig maatregelen neemt voor het welzijn van uw personeel, bezoekers, klanten, gasten, huisgenoten… en voorkom infecties en ziekteverzuim en zorg dat werk en sameonkomen op lokatie mogelijk blijft.

Op April 15, 2022